Topkarakter i sikkerhed til den nye Ford Kuga

11-12-2019

Ford fortsætter med at score topkarakter i sikkerhed. Senest er den nye Ford Kuga tilføjet i den voksende række af bilmodeller, der er blevet tildelt den maksimale, femstjernede sikkerhedscertificering af det uafhængige crashtest-institut Euro NCAP.


Den nye Kuga* opnår topkarakteren takket være dens ultrastærke stålkomponenter og intelligente designstruktur, der højner sikkerheden ved sammenstød med blandt andet indbyggede 3D-formede stålrør i hver A-stolpe og langs taglinjerne.

Derudover beskytter Kuga både børn og voksne fra alle vinkler med avancerede sikkerhedsteknologier, der omfatter:


  • Pre-Collision Assist, der er en automatisk nødbremse med fodgænger- og cyklistgenkendelse. For første gang i Europa kommer systemet med Intersection-funktion, som automatisk bremser bilen, hvis føreren er ved at dreje for langt ind på den modkørende vognbane.
  • Lane Keeping System, der overvåger vognbanen med sensorer og hjælper med at holde bilen i midten af vognbanen, hvis den kommer for langt ud mod kanten af vejen.
  • Blind Spot Information System (BLIS)der i samspil med vognbaneassistenten anvender bilens sensorer til at afdække førerens blinde vinkler. Når en anden bil dukker op i bilens blinde vinkel ved eksempelvis en overhaling, signalerer systemet i sidespejlene og      anvender let modstyring som advarsel, hvis man begynder at skifte vognbane, mens der er et køretøj i bilens blinde vinkel. Teknologien giver også besked om, hvornår det er sikkert at dreje ind på vognbanen foran en anden bil, når man selv er i færd med at overhale.
  • Cross Traffic Alert, der advarer føreren om eventuel risiko for sammenstød, når bilen bakkes ud fra en parkeringsplads. Systemet kan automatisk bremse bilen for at mindske omfanget af et sammenstød eller undgå det helt, hvis føreren ikke reagerer på systemets advarsler.
  • Evasive Steering Assist, som med radar og kamera registrerer forankørende biler, der kører langsomt eller holder stille, og hjælper med at styre udenom i tilfælde af risiko for sammenstød.
  • Wrong Way Alert, der i samspil med information fra bilens navigationssystem anvender et kamera i forruden til at give føreren både visuelle advarsker og alarmlyde, når to indkørsel forbudt-skilte passeres på en tilkørselsrampe til motorvejen.
  • Adaptive Front Lighting System: Dynamiske LED-forlygter med kamerabaseret teknologi, der forudser sving på vejen og allerede inden svinget tilpasser belysningen til vejens forløb, så sigtbarheden øges.


Skulle et sammenstød ske, mindsker Fords nye Post-Collision Braking omfanget af et potentielt andet efterfølgende sammenstød ved at påføre moderat bremsetryk, der mindsker bilens fart.


For nylig kunne Ford meddele, at også den helt nye Ford Explorer Plug-in Hybrid har opnået Euro NCAP’s maksimale 5 stjerner i sikkerhed.


Den nye Ford Kuga forventes lanceret løbende i Danmark fra foråret i varianter med både hybridteknologi og konventionelle brændstofmotorer. Læs mere i Fords pressemeddelelse og i Fords pressekit.


* Sikkerhedscertificeringen gælder for Ford Kuga-modeller med 1,5- og 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor og 1,5-liters EcoBoost-benzinmotor. Ford Kugas kommende hybridmodeller afventer separate sikkerhedstests i 2020.


Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Brdr. Hosbond A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Brdr. Hosbond A/S