Ford lukker midlertidigt ned for europæisk bilproduktion

18-03-2020
  • Fords bil- og motorproduktion lukkes midlertidigt ned i samtlige af Fords fabrikker på det europæiske fastland med virkning fra den 19. marts som følge af COVID-19.
  • Den midlertidige produktionslukning forventes at vare i flere uger alt afhængigt af virussens spredning, nationale anbefalinger og påbud, leverandørbegrænsninger m.m.
  • Tiltaget træffes for at mindske spredningen af coronavirussen og i kølvandet på flere europæiske regeringers indskrænkelser vedrørende personlig kontakt, rejser m.m.


Ford Motor Company lukker midlertidigt ned for bil- og motorproduktionen på samtlige af virksomhedens fabrikker på det europæiske fastland med virkning fra den 19. marts. Lukningen forventes at være i kraft i flere uger og sker i forbindelse med udbredelsen af COVID-19.


Afgørelsen er truffet i kølvandet på, at World Health Organization (WHO) har identificeret Europa som epicentret for coronavirussens udbredelse, hvis smittetal de seneste dage er steget markant med yderligere stigninger forventet. Fords beslutning om midlertidigt at lukke ned for den europæiske produktion vil bidrage til det samlede samfundsansvar om at mindske virussens spredning så meget som muligt.


”Selvom coronavirussens effekt på vores faciliteter hidtil har været begrænset, er dens effekt på vores ansatte, forhandlere, leverandører og kunder såvel som det europæiske samfund generelt hidtil uset. På grund af denne krises dramatiske indvirkning på det europæiske marked og leverandørindustrien stopper vi midlertidigt produktionen på samtlige af vores fabrikker på det europæiske fastland,” udtaler Stuart Rowley, Ford Europas præsident.


De netop annoncerede foranstaltninger følger i kølvandet på Fords forholdsregler fra sidste uge, der omfatter hjemsendelse af alle medarbejdere, som kan varetage deres stillinger hjemmefra. Dette tiltag blev ligeledes indført for at mindske spredningen af coronavirussen og vil gælde, indtil andet bliver direkte oplyst.


Læs den komplette engelske pressemeddelelse med flere detaljer og udtalelse fra Ford Europas europæiske præsident Stuart Rowley.


Følg Ford på Mynewsdesk – Facebook – Ford.dk

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Brdr. Hosbond A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Brdr. Hosbond A/S