Nyt Ford-system vil forudse og forebygge trafikulykker

15-09-2020

Et nyt engelsk samarbejde med Ford i spidsen er i gang med at udvikle et innovativt og forudseende system for trafiksikkerhed. Systemet vil gøre det nemmere og mere sikkert at komme frem i trafikken via data fra tilkoblede køretøjer og intelligente vejsensorer.

Hvert år mister mere end 1,3 millioner mennesker livet i trafikken på verdensplan, svarende til omkring 3.700 dødsfald hver dag. Ud over tabet af menneskeliv har trafikulykker også store økonomiske følger, der ifølge Storbritanniens transportministerie løber op i mere end 288 milliarder kroner årligt.

Derfor har Ford i Storbritannien indledt arbejdet på et datadrevet værktøj, der vil analysere data fra tilkoblede køretøjer, intelligente vejsensorer og lokale myndigheder for at skabe højere trafiksikkerhed. Målet er at kunne forudse de områder med højest risiko for trafikuheld og identificere årsagerne. Indsigten kan give storbyer verden over mulighed for at gøre en forebyggende indsats på de veje og i kryds, der udgør den største sikkerhedsrisiko for trafikanter.

“Snart vil alle nye køretøjer være tilkoblet online, og det ser vi som en klar mulighed for at mindske antallet af trafikuheld. Ved at samarbejde med førende innovatører, eksperter og akademikere på området – og med støtte fra Innovate U.K. – er vi overbevist om, at vi på længere sigt kan optimere trafiksikkerheden og mobiliteten for millioner af mennesker verden over,” udtaler Jon Scott, projektleder for City Insights hos Ford Mobility i Europa.

I forbindelse med projektet arbejder Ford Mobility tæt sammen med en gruppe partnere, herunder Oxfordshires amtsråd, virksomheden Vivacity Labs, der specialiserer sig inden for sensorer med kunstig intelligens, samt Loughborough Universitets forskningscenter for trafiksikkerhed. Samarbejderne støttes af Transport for London, som er den ansvarlige myndighed for Londons omfattende transportsektor.


700 tilkoblede biler og 100 vejsensorer

Ford har denne sommer påbegyndt det 18 måneder lange samarbejdsprojekt, hvor data fra mere end 700 person- og varebiler i London og Oxfordshire bliver indsamlet og analyseret. Deltagerne i projektet deler deres data frivilligt. De mange data vil blandt andet give detaljeret information om, hvor bilisterne bremser, accelerer, bruger rattet mest og lignende. Disse data bliver samtidig krydsrefereret med indsamlet data fra 100 vejsensorer.

Med vejsensorerne, der er udviklet af Vivacity Labs, vil maskinlæringens algoritmer være i stand til at opdage næruheld og registrere bevægelsesmønsteret for bløde trafikanter som fodgængere og cyklister samt køretøjer, der ikke er tilkoblet online. Alle data er anonymiseret.

”Dette projekt giver os mulighed for at bruge vores forskning i kunstig intelligens til at gøre vores veje mere sikre og samtidig se på, hvordan vi kan integrere systemerne i Ford Mobilitys økosystem,” udtaler Peter Mildon, Chief Operating Officer hos Vivacity Labs.


Succes med prøveprojekter i London

Ford Mobility har tidligere foretaget to vellykkede pilotprojekter i London med data fra tilkoblede biler, der i alt har tilbagelagt mere end 1,6 millioner km i den engelske hovedstad.

Ved hjælp af disse har Ford Mobilitys analytikere og forskere identificeret en række trafikpunkter med øget risiko for ulykker, og videregivet informationen til lokale myndigheder med anbefalinger til løsninger. Anbefalingerne inkluderer alt fra at fjerne udsynshæmmende planteliv langs kørebanen til at indføre centerdelere og højere skilte.

Ford Mobility samarbejder også med de tys  ke myndigheder i Køln og de spanske myndigheder i Valencia for at finde frem til flere måder, hvorpå data fra tilkoblede køretøjer og infrastrukturer kan forbedre mobiliteten i byområder.

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Brdr. Hosbond A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Brdr. Hosbond A/S