Ford afslører den fuldt elektriske varebil E-Transit

16-11-2020
  • Ford løfter sløret for den helt nye E-Transit – en fuldt elektrisk model af verdens mest solgte varebil, der kommer med næste generation af Fords onlinefunktioner og førerassistanceteknologier.


  • Indbygget FordPass Connect-modem kommer som standard og giver et væld af praktiske funktioner såsom at finde opladningspunkter på farten og trådløse softwareopdateringer.


  • Pro Power Onboard kan tilkøbes som ekstraudstyr. Funktionen gør E-Transit til en mobil strømkilde, der kan give strøm til elværktøjer og –udstyr. Ford tilbyder dette som de første i varebilssegmentet på under 3,5 ton i Europa.


  • E-Transit forventes at have en rækkevidde på op til 350 km (WLTP) – omkring tre gange den afstand, som den gennemsnitlige europæiske varebil kører på en dag.


  • E-Transits driftsomkostninger er omkring 40 procent lavere end tilsvarende dieseldrevne Transit-modeller.


  • E-Transit tilbydes i Europa i et væld af forskellige modelkonfigurationer med over 25 varianter i alt. Nyttelasten forventes at være 1.616 kg for Van-modellen og 1.967 kg for Chassis-modeller. E-Transit forventes at blive lanceret i Danmark i anden halvdel af 2022.


Ford løfter sløret for den nye E-Transit – en fuldt elektrisk version af den store varebilsfavorit – der giver erhvervsdrivende en lang række kundefordele med strømdreven drivlinje, skræddersyede softwareløsninger, trådløse onlineopdateringer og mulighed for Pro Power Onboard.


“Som markedsleder på varebiler i både Europa og USA er overgangen til strømdrevne varebiler og flåder afgørende for, at vi som virksomhed når vores mål om at være CO2-neutrale inden 2050. På dette punkt har Ford allerede lagt sig i spidsen med den prisvindende Transit Custom Plug-in Hybrid. Elektrificerede varebiler er både gode for miljøet og en stor fordel for kunder med bl.a. lavere driftsomkostninger og nye onlineløsninger, der gavner kundernes forretning,” udtaler Jim Farley, Fords administrerende direktør.

Den nye E-Transit understøttes af Fords store forhandlernetværk med over 1.800 Transit Erhvervscentre på verdensplan, herunder 23 i Danmark, samt hundredvis af specialiserede opbyggere på verdensplan.


På vej mod en grønnere fremtid

I takt med flere og flere varebiler på vejene på verdensplan er storbyer fra London til Los Angeles begyndt at indføre emissionsfri miljøzoner, der skal reducere CO2-udledning og støjforurening i byområder.

“Fords varebiler er favoritter i alt lige fra mesterbiler til udrykningskøretøjer, og vi forpligter os derfor naturligvis på at hjælpe vores kunder i overgangen til strømdrevne varebiler. På dette punkt er den nye E-Transit unik, da den opererer på en onlineplatform, som løbende vil effektivisere kunders daglige arbejde med værdifulde data. Kundefordelene vil samtidig vokse over tid i takt med, at flere varebiler indgår som en del af netværket,” forklarer Hau Thai-Tang, Fords Chief Product Platform Operations Officer.

E-Transit er udviklet med udgangspunkt i de erfaringer, som Ford siden 2018 har fået med europæiske pilotprojekter med Transit Custom Plug-in Hybrid.


Rækkevidde og opladning til professionelt behov

Batteriet i den nye E-Transit har en anvendelig kapacitet på 67 kWh, som giver en anslået rækkevidde på op til 350 km (WLTP). Rækkevidden dækker det daglige arbejdsliv og mere til, da den svarer til omkring tre gange den afstand, den gennemsnitlige europæiske varebil tilbagelægger på en dag.

Batteriet har dermed også kapacitet nok til at tage højde for variationer i varebilens belastning og skiftende vejrforhold. Det gør E-Transit ideel til kørsel i byområder og i miljøzoner uden at flådeoperatører skal betale for ekstra batterikapacitet, der ikke bliver anvendt.

E-Transit kommer derudover med forskellige køreprogrammer, der til fulde udnytter varebilens rent elektriske drivlinje. Når varebilen er uden last, giver Eco Mode op til 10 procent mindre strømforbrug. Køreprogrammet begrænser topfarten, regulerer accelerationen og optimerer klimaanlægget for at øge rækkevidden mest muligt.

Dertil har E-Transit også forvarmningsfunktion til kabinen, der gør, at klimaanlægget kan programmeres til at justere kabinens foretrukne temperatur, når bilen står til opladning. Samtidig sikrer det også, at mest mulig rækkevidde er tilgængelig ved opstart.

Den nye E-Transit hjælper ikke alene erhvervsdrivende med en mere bæredygtig profil, den giver også betydeligt lavere driftsomkostninger sammenlignet med en tilsvarende dieseldrevet Transit. Driftsomkostningerne er reduceret med omkring 40 procent.

Europæiske kunder vil drage fordel af en klasseledende basisgaranti på 2 år uden kilometerbegrænsning. På batteriet og højspændingskomponenterne følger 8 års garanti eller 160.000 km kørt, alt efter hvad der kommer først.

Den nye E-Transit kan både AC-oplades og DC-lynoplades. Med AC-opladning på 11,3 kW kan varebilen via almindeligt ladestik med ladeboks oplades 100 procent på omkring 8 timer via ladeboks. Med DC-lynopladning på op til 115 kW kan E-Transit lades op fra 15 til 80 procent på omkring 34 minutter, hvilket passer fint med længden på en dansk frokostpause. Ford vil tilbyde en række forskellige opladningsløsninger til forskellige kundebehov både derhjemme, på arbejdspladsen og på farten i det offentlige.

“Vores klare målsætning har altid været at få erhvervsdrivende kunder til at lykkes med deres forretning, og det har bidraget til, at Ford i dag er Europas førende varebilsmærke. Elektrificeringen af vores varebiler bringer et hav af nye kundefordele med sig i forhold til styring og effektivisering af varebilsflåder. Vores nye E-Transit er bygget med udgangspunkt i over 55 års varebilsekspertise og har et udvidet økosystem af digitale værktøjer, der gør det nemmere at være erhvervsdrivende,” udtaler Hans Schep, direktør for varebiler hos Ford Europa.


Rullende strømkilde og SYNC 4

Europæiske kunder vil have mulighed for at tilkøbe Pro Power Onboard. Den nye funktion gør E-Transit til en rullende strømkilde, som leverer op til 2,3 kW til elværktøjer og –udstyr. Ford tilbyder dette som de første i den europæiske varebilsklasse på under 3,5 ton.

Indbygget FordPass Connect-modem følger også som standard. Modemet tilkobler varebilen online og giver et væld af praktiske funktioner, der fx giver mulighed for trådløse softwareopdateringer og gør det nemt at finde opladningspunkter på farten. Andre funktioner via FordPass-appen inkluderer bl.a. overblik over varebilens vigtigste statusinformationer, varebilens placering, fjernstart og fjernlås.

Derudover har E-Transit Fords nye infotainmentsystem SYNC 4. Systemet er skræddersyet til E-Transit med 12” touchskærm, forbedret stemmegenkendelse og cloud-optimeret navigationssystem. SYNC 4 kan opdatere E-Transits software trådløst online, der løbende vil give varebilen kvalitetsoptimeringer samt nye funktioner.E-Transit kommer med avancerede førerassistanceteknologier, der bl.a. inkluderer skiltegenkendelse og intelligent fartpilot, som samarbejder om at registrere gældende fartgrænser og giver flådeoperatører mulighed for at indstille egne fartgrænser i varebilen.

Yderligere teknologier omfatter Pre-Collision Assist, Blind Spot Information System og 360 graders kamera med Reverse Brake Assist. Alle teknologierne arbejder sammen med varebilens adaptive fartpilot.


Praktiske egenskaber uden kompromis

Batteriet i E-Transit er placeret under varerumsgulvet, som ikke går på kompromis med varerumspladsen. Varerummet har dermed stadig op til 15,1 kubikmeters plads ligesom i tilsvarende dieseldrevne Transit-modeller med baghjulstræk.

Dertil har Fords ingeniører designet varebilens drivlinje og baghjulsaffjedring med henblik på at give den endnu mere trækkraft og et endnu bedre styretøj end før. E-Transit bygger dermed videre på Fords stolte Transit-tradition, der har gjort varebilsfavoritten verdenskendt for at kunne klare selv tunge arbejdsopgaver med personbilslignende kørekomfort. 

I Europa forventes E-Transit som Van-model at have op til 1.616 kg nyttelast, mens nyttelasten i Chassis-modellen forventes at være op til 1.967 kg. E-Transits elmotor har en maksimal ydelse på 198 kW, der svarer til 269 hk, og et drejningsmoment på 430 Nm. Det gør E-Transit elmotor til den stærkeste af sin slags i hele Europa. Varebilens baghjulstræk giver enestående trækkraft selv ved tunge belastninger.

E-Transit tilbydes i et stort udvalg som både Van, Double Cab-in-Van og Chassis med i alt 25 forskellige modelkonfigurationer at vælge mellem fordelt på forskellige totalvægte (GVM), der lyder på op til 4,25 ton. Ford har produceret varebiler i Transit-navnet i 55 år og varebiler generelt siden 1905, og virksomhedens Transit-varebiler har været markedsledende i Danmark gennem de sidste 6 år.

E-Transit til europæiske kunder vil blive bygget på virksomhedens Ford Otosan-fabrik i Kocaeli i Tyrkiet. Her får den sit eget produktionsbånd ved siden af den prisvindende Transit Custom Plug-in Hybrid. E-Transit til nordamerikanske kunder vil blive bygget på Fords Kansas City-fabrik i USA, der ligger i Claycomo i delstaten Missouri.


Den nye Ford E-Transit forventes at blive lanceret i Danmark i første halvdel af 2022. Danske priser vil blive offentliggjort tættere på lanceringen.


Se flere billeder af E-Transit på Fords pressekit.


Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Brdr. Hosbond A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Brdr. Hosbond A/S