Hurtigere opladning af Ford Mustang Mach-E med nyt batteri

23-02-2023

Ford vil i løbet af i år introducere en ny type højvoltsbatteri til udvalgte varianter af den elektriske Ford Mustang Mach-E. I den forbindelse har Ford investeret 3,5 milliarder dollars i en ny fabrik i Michigan, der skal stå for produktionen af de nye batterier.

Hurtigere opladning og bedre holdbarhed er blot nogle af fordelene ved litium-jernfosfat-batterier (LFP-batterier), som Ford vil introducere allerede i år. LFP-batterierne vil i produktionen af nye biler erstatte de nuværende NCM-batterier i udvalgte Mustang Mach-E varianter. Introduktionen af den nye højvoltsbatteritype er en del af Fords ambitiøse Ford+-plan, hvor Ford forventer at producere op mod 600.000 elbiler om året globalt i løbet af 2023, mens dette tal forventes at stige til to millioner årligt inden udgangen af 2026.

Med de nye højvoltsbatterier vil Ford være i stand til at producere endnu flere elbiler, tilbyde kunderne forskellige valgmuligheder af batterier og desuden samtidig nå sit mål om en EBIT-margin på 8 % for Fords elektriske division, kaldet Model e, i løbet af 2026.

- Vi har sat os som mål at lede elbilsrevolutionen. Det betyder, at vi vil investere i teknologi og udvikling, der vil give os et forspring i denne globale transformation af vores industri, siger Bill Ford, executive chair, Ford Motor Company. 

Mustang Mach-E oplader

Ventetiden nedbringes på Mustang Mach- E og F-150 Lightning

I 2026 forventer Ford at åbne den nye batterifabrik, BlueOval Battery Park Michigan, i USA. Ford investerer samlet 3,5 milliarder dollars i fabrikken, der netop skal producere litum-jernfosfat-batterier - den nye type højvoltsbatteri. Allerede inden fabrikken forventes at åbne, vil Ford introducere batterierne i udvalgte varianter. I 2023 vil batterierne blive anvendt i udvalgte nyproducerede Mustang Mach-E varianter, mens de fra næste år også vil kunne findes i F-150 Lightning. Batterierne vil desuden blive anvendt i Fords næste generation af elektriske modeller, både person- og varebiler, der endnu ikke er lanceret.

- Fords elbiler har skabt stor efterspørgsel. Inden længe vil millioner af kunder nyde godt af fordelene ved Fords elbiler med innovative og endnu mere holdbare batterier, siger Jim Farley, Ford President og CEO, Ford Motor Company.

Med introduktionen af den nye type batteri forventer Ford at nedbringe ventetiden på de to modeller. Den nye type batteri vil i samme forbindelse reducere behovet for råvarer og mineraler som for eksempel nikkel og kobolt, hvilket er i tråd med Fords bestræbelser indenfor bæredygtighed.

Ford forventer at investere mere end 50 milliarder dollars globalt i elbiler frem til 2026. I 2035 forventes alle Fords fabrikker, leverandører og distribution i Europa at være CO2-neutrale.

Her kan du blive endnu klogere på de nye batterier samt forskellen på dem og NCM-batterier.

Kilde: MyNewsDesk

PRESSEMEDDELELSE - 23 FEBRUAR 2023 08:38

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Brdr. Hosbond A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Brdr. Hosbond A/S