2015 blev et år med stærke resultater for Ford i Danmark

11-02-2016
Ford står stærkt efter et 2015 med en førende position i vigtige segmenter, attraktive privatleasingtilbud og et stærkere modelprogram end nogensinde før


De velkørende og varierede Transit-modeller gjorde Ford til den største leverandør af varebiler, den nye og banebryden
de Mondeo oplevede en vækst på mere end 80%, og de faceliftede udgaver af C-Max og Grand C-Max har taget føringen i deres segment – 2015 blev et år med stærke resultater for Ford i Danmark. På europæisk plan blev det forgangne år også en stor succes for Ford, og 2016 tegner til at blive et fantastisk år med introduktionen af vigtige nye modeller og spændende tiltag

At skille sig ud som bilproducent i dag kræver de helt rigtige produkter, hvor design, køreegenskaber, service og mange, mange andre aspekter går op i en højere enhed. Kunderne kan med rette kræve mere end nogensinde før, og at Ford både i Danmark og Europa som hele leverer varen, kan der ikke være tvivl om efter et 2015 med stor fremgang for flere modeller og førerpositionen i flere segmenter.

Resultaterne for 2015 er yderst positive på rigtig mange områder, og det er især værd at lægge mærke til, at Ford ikke står stærkt på kun et område, men på flere: både salget af personbiler og salget af varebiler er ekstremt vigtige områder for Ford. Kunderne efterspørger Fords produkter i en sådan grad, at Ford er den største leverandør af varebiler i både Danmark og Europa som hele. Det første år på markedet for den nye Mondeo kan på samme måde kaldes en stor succes med en mere end tilfredsstillende modtagelse på markedet, og den meget positive udvikling gælder også for flere af Fords andre personbiler.

Kunderne vælger større biler

Hvad er det, der gør Ford i stand til at stå ud i et stærkt konkurrencepræget marked? Ford har for det første et meget bredt modelprogram, og de forskelligartede modeller – SUV, hatchback, MPV, stationcar osv. - giver kunderne alle muligheder for at finde den perfekte bil. Ford har ikke kun de rigtige biler, men også de rigtige priser. Prisnedsættelser i Danmark på den smarte og spor
tslige Kuga gjorde Fords SUV tilgængelig for langt flere - og til et hit hos kunderne. I forhold til 2014 er der solgt mere end fem gange så mange Ford Kuga i 2015 – en utrolig vækst i et segment, der er vigtigere end nogensinde før.

2015 var, mildest talt, meget omfattende for Ford, når det kommer til introduktionen af nye og faceliftede modeller. Den nye Mondeo blev ikke blot flankeret af de nye udgaver af de eftertragtede familiebi
ler S-Max og Galaxy, den fik også selskab hos forhandlerne af faceliftede udgaver af FocusFocus ST, C-Max og Grand C-Max. Både erhvervs- og privatkunder har taget virkelig godt imod de nye modeller, og Mondeo gik frem med hele 82% i 2015, endda højere end det europæiske gennemsnit på 75% stigning, Focus endda med hele 83,7% - til trods for introduktionen af mange nye konkurrenter på markedet.

De faceliftede udgaver af de rummelige, komfortable MPV-modeller C-Max og Grand C-Max er en succeshistorie i sig selv; sammenlagt står de to for et salg på 1.903 biler i 2015 på det danske marked, og det gør dem til bedst sælgende MPV-modeller i Danmark med en markedsandel på 30% i segmentet.

I alt solgte Ford 20.344 biler i Danmark i 2015, en fremgang på 322 biler. En mindre procentuel stigning skyldes især, at Ford Danmark valgte at satse på de store modeller. Ford ser meget positivt på det forventede salg af mærkets personbiler i 2016 med allerede introducerede prisnedsættelser på Mondeo og den videre introduktion af luksuriøse biler under Vignale-mærket – og ikke mindst meget stærke tilbud på privatleasing, der fx lige nu omfatter Fiesta med en månedlig ydelse på kun 1.995 kr. og Focus fra 2.995 kr. om måneden - helt uden udbetaling*.

Den store variation i Fords modelprogram blev for alvor tydelig i løbet af det andet halvår af 2015 med den danske premiere p
å Mustang som Fastback og Convertible. Den amerikanske drøm har utallige fans, og selv om Mustang som sagt først blev introduceret hos udvalgte forhandlere halvvejs gennem året, fik den en flot placering som nummer tre i sport-segmentet med 12 styk.

Klar nummer 1 på varebilsmarkedet

Fords styrke som et bredt bilmærke med både en drømmebil som Mustang, familiefavoritten C-Max og firmabilen Mondeo, kort sagt en bilmodel til ethvert behov, cementeres selvfølgelig af det lige så omfattende varebilsprogram med udgangspunkt i Transit-serien. Ford står om nogen for det perfekte mix.

Transit har vokset sig stor og stærk som brand, og alene variationen i størrelse på de klassiske varebiler, fra den meget kompa
kte Transit Courier til den største af dem alle, ganske enkelt kaldet Transit, bliver belønnet af kunder både i Danmark og resten af verden. Transit kunne i 2015 fejre 50 år som Europas førende slidstærke varebil til erhvervslivet, og hvad er bedre end at fejre det halve århundrede med at slå sig fast som både dansk og europæisk favorit blandt varebiler?

I hele 22 måneder i træk har Transit Custom og den store Transit tilsammen været den bedst sælgende varebilsserie i Danmark, og Transit Custom indtager en overbevisende plads som nummer et blandt alle varebiler i 2015 – med 2.111 eksemplarer indregistreret hos de danske forhandlere. Transit Customs succes er bemærkelsesværdig; som helt ny model blev den først introduceret i 2012, og den opnåede allerede i 2014 salgskronen. De danske varebilskunder har også i den grad taget godt imod den mindre Transit Connect, der i 2015 blev solgt i 897 eksemplarer.


Det europæiske marked** har som det danske marked taget varmt imod Transit-serien, ligesom den nye Ranger opnår fine salgstal. I 2015 steg Fords salg i Europa med 23% på varebilsområdet, og Ford er derfor også på europæisk plan den største leverandør af varebiler – med 12,6% markedsandel.”Vi er meget stolte af, at vores varebilskunder har gjort Ford til det bedst sælgende mærke i Europa. 2016 bliver endnu et år med vækst, og kunderne kan se frem til vores topsælgende Transit og Transit Custom med en helt ny motor og ny teknologi,” siger Jim Farley, bestyrelsesformand og CEO for Ford Europa.

2016 viser nye veje for Ford

Ford opnåede et samlet salg af biler på 1,5 mio. i Europa i 2015, og den bedst sælgende model er Fiesta med hele 311.700 styk, hvilket gør den til den anden mest solgte bil i Europa. Fords markedsandel steg i 2015 med 0,5% til 7,7% takket være nye modeller og et forbedret marked.

2016 markerer et mindst lige så stærkt år for Ford, når det kommer til introduktion af nye og forbedrede biler.

”I 2015 viste vi kunderne en mere opsigtsvækkende og prestigebetonet vision for Ford med biler som Mustang og den luksur
iøse Mondeo Vignale, og vi går endnu videre her i 2016 med biler som den helt nye SUV Edge, den ekstreme Focus RSsupersportsvognen GT og Vignale-udgaven af S-Max,” fortæller Jim Farley.

2016 tegner sig allerede til at blive et år med højt tempo og øget salg, bl.a. forventer Ford Europa for første gang at nå mere end 200.000 solgte SUV, en stigning på hele 30% i forhold til 2015, særligt på baggrund af både den nye Edge og den eksisterende Kuga. I 2016 forventer Ford at introducere i alt otte nye eller opdaterede modeller, en flere end i 2015, hvor 50% af modelprogrammet blev opdateret.

*kilde: salgstal er fra bilstatistik.dk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Brdr. Hosbond A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Brdr. Hosbond A/S